Zomer

In de zomer wordt het dorpje door veel toeristen bezocht. Er zijn diverse hotels en restaurants  Er zijn volop activiteiten voor jong en oud.

Zo is er een plaatselijke markt elke zondag.

En organiseert de V.V.V. altijd verschillende activiteiten. U kunt een bezoek gaan brengen aan de kaasmakerij van Abondance of aan het abdij die tot de oudste abdijen van Frankrijk behoort..

Bergbeklimmen of wandelen kunt u via diverse wandelroutes, variërend in lengte en zwaarte (met mogelijkheid tot inhuren van gids met ezel).

Er is in Chatel een 3 baden zwembad voor de hete dagen, een golf oefenbaan, waterfietsen, paardrijden (een speciale kaart met paardrijroute’s is te koop bij de VVV), en veel tennisbanen.

In Chatel (Pré la Joux) is een 4 seizoenen sleetjesbaan met een lengte van meer dan 600 meter.

Voor de echte golfliefhebbers zijn er in een straal van ca 1 uur rijden 9 golfbanen te vinden, o.a. te Avoriaz, Les Gets en Evian.

Daarnaast zijn er ook activiteiten voor de echte sportievelingen. U kunt namelijk gaan raften, kanoën, parasailen, boogschieten, abseilen, rotsklimmen (via feratta), grotten ( www.lepontdudiable.com ) bezoeken en nog veel meer.
In Chatel is een bezoek aan de fantasticable (www.chatel.com) een spectaculaire ervaring. Voor meer avontuur kijk op www.7aventures.com . Kortom genoeg om een echte adrenalinekick te krijgen.
Met behulp van de in de zomer in bedrijf zijnde liften die geschikt zijn gemaakt om de mountainbike’s mee te nemen kunt u over de Zwitserse en Franse bergtoppen en langs vele bergmeertjes het hele gebied van de Porte du Soleil crossen.
Pré la joux is ’s zomers een waar paradijs voor de mountainbikers op de pistes kunt u met de fiets geweldige afdalingen maken! Ook word daar gerodeld, gekart en gestept van de bergen.

Het meer van Geneve kunt u een bezoek brengen met zijn vele leuke badplaatsen zoals Evian, Geneve en Thonon en niet te vergeten het (aan het meer liggende) middeleeuwse stadje Yvoire.

Kastelen bezoeken,  lunchen aan het water of naar het kuurcentrum van Evian gaan. In Thonon vind u ook nog een wijnboer waar u een bezoek aan kunt brengen.

Er is een prachtige jachthaven waar bootjes gehuurd kunnen worden. Vanuit Thonon kunt u opstappen op diverse authentieke stoomboten die lijndiensten onderhouden met alle belangrijke plaatsen aan het Meer van Geneve, zowel aan de Franse als aan de Zwitserse kant.
In Thonon, aan het Meer van Geneve, bevindt zich een groot openlucht-zwembad waar u gemakkelijk een hele dag kunt doorbrengen.