Winter

Abondance ligt aan de rand van het skigebied van Portes du Soleil. Dit gebied bestaat uit 650 kilometer pistes en 209 liften en strekt zich  tevens uit tot over de grens met Zwitserland. De Portes du Soleil is een aanééngesloten gebied waaronder het Franse La Chapelle d ‘Abondance, Chatél, Avoriaz, Les Gets, Montriond, Morzine en het Zwitserse Les Crosets, Champoussin Campery en Val d’ Illiez vallen. In Chapelle d ‘Abondance, dat gelegen is op 5 kilometer afstand van Abondance, bevindt zich de dichtstbijzijnde opstapmogelijkheid (met ruime parkeergelegenheid) tot dit gebied. Chatel ligt op 11 kilometer. Voor meer informatie kijk op: www.portesdusoleil.com
Aan de doorgaande weg (300 meter van het chalet) is er de mogelijkheid om de bus te nemen richting het skigebied.

Abondance heeft zelf ook een klein familie ski gebied. L’Essert. Ideaal om zelf of de kinderen te leren skieën. L’Essert heeft 6 liften en een gezellig restaurant. Dit gebied is 5 minuten rijden vanaf ons chalet.

Abondance heeft midden in het dorp een sneeuwpretpark “Ludoffaz”.(www.abondance.org)
Kinderen worden daar op een grote kinderpiste de eerste beginselen van het skiën bij gebracht. Er zijn 2 oefenpiste’s en er is een mogelijkheid tot het huren van verschillende sleeën en banden om naar beneden te roetsjen.

Vanuit het dorp lopen er langs de Dranse, de snelstromende beek die door de gehele vallei loopt, gespoorde langlaufloipen. Het gebied kent een prachtige natuurschoon en knusse restaurants voor een relaxte tussenstop.

Verdeeld over Portes du soleil zijn 9 snowparken voor de beginnende en gevorderde snowborders.

Naast skiën, snowboarden en langlaufen zijn er nog andere dingen te doen in de winter. Zo kunt u gaan wandelen (op raquettes) en naastgelegen dorpjes bezoeken.

Het gebied biedt voor elk wat wils!